New build maisonette

Lighting / Interior / New build

COMPOSING COLORS, MATERIALS AND LIGHT

PHASE: realised 2019
LIGHTING DESIGN: Mijntje van de Sande
INTERIOR + GREEN WALL: Vivianne Medeiros
ART PROJECTION: Suzanna van Oers
PHOTOGRAPHY: Christian Fregnan
CATEGORY: Lighting, Interior, New Build
DETAIL: Lichtplan en maatwerk interieurontwerp souterrain grachtenpand


“Begin 2017 kochten we ons appartement in Amsterdam. Nieuwbouw, dus meer dan beton mocht je aan de binnenkant niet verwachten. Het was de derde keer dat we een nieuwbouwhuis kochten. We hadden ervan geleerd. Het inrichten lukte meestal wel met wat advies van de meubelzaak. Maar de verlichting! Daar waren we nog jaren mee aan het stoeien om uiteindelijk resultaten te bereiken, die we toch niet echt als optimaal ervoeren. Laten we zeggen hier en daar houtje touwtje en vaak lelijke zichtbare snoeren.

We gingen op zoek naar een betere oplossing. En kwamen Mijntje tegen van Design by Meyn, op een woonbeurs. Het contact was snel gelegd. Het klikte en ze is voor ons aan de slag gegaan. Uiteraard door zich te verdiepen in de tekeningen van ons nieuwe appartement, maar ook door goed te kijken hoe we het in ons oude huis hadden opgelost. En niet onbelangrijk, door goed te luisteren naar hoe wij ons nieuwe appartement voor ons zagen. En daar is letterlijk licht voor nodig.

Zij heeft ons daar enorm goed in geholpen met een geweldig resultaat. Mooie praktische verlichting, maar stijlvol en soms een beetje artistiek. Als we nog een keer een huis gaan kopen, dan weten we het wel! Vergeet ik nog te zeggen dat haar compagnon Vivianne Nardi ons heeft behoed voor een paar onhandige beslissingen in de aankoop van meubilair. Want niet alleen verlichting is hun specialisme, ook voor inrichting en kleuren kun je uitstekend bij hen terecht!

Jan & Inge